En aquesta teràpia hi trobaràs la consulta terapèutica per abordar totes les teves inquietuds

En les consultes psicològiques es proposa fer a la primera visita el test d'arquetips personalitzat, per així poder ajudar amb productes naturals a crear la pròpia química que el cervell, com les diferents glàndules endocrines i òrgans del cos, fabriquen. Que degut a  les diferents causes, endògenes o bé exògenes, ara mateix en pots estar tenint un dèficit nutricional, mineral i tenir símptomes d'ansietat, tristesa, dolors corporals... 

 

 

Som éssers socials - individualitzats.

Adaptar la nostra personalitat en el món no sempre resulta fàcil. I començo així perquè relacionar-nos amb el nostre entorn cultural i social, ja és una relació que sovint patim altibaixos, ja que mai s'encaixa perfectament en un món que realment és injust.

 

Des de les relacions socials hem creat normes (codis, lleis d'hipoteca, de lloguers, de comprar materials, d'alimentació, lleis per treballar, per si et trobes malament, etc.), a tot arreu hi ha lleis: Fixa-t'hi! Inclús en les teves relacions lliures i amoroses, segueix havent-hi lleis, amb institucions, si et cases o no, lleis més internes de parella, lleis-costums, amb els fills, les personals etc. 

 

Algunes lleis són bones per a nosaltres, però moltes d'altres queden  tenses amb la persona que som, generant-nos  un conflicte per seguir evolucionant perquè com a societat no hem arribat a la pefecció, al màxim evolutiu humà, que no és un llindar final sinó en el fons és l'adaptació constant de la psique.  

Connectar en una cultura social creada per - la dona i l'home social -, adaptant-nos a unes normes grupals, a uns hàbits i finalment a unes creences sobre com han de ser els nostres comportaments, són a priori per tenir una millor convivència.

Però sempre hi ha una part de nosaltres que queda a la nostra ombra.

 

Fer un bon ball entre la cultura i el nostre entorn

 amb la nostra personalitat.  

 

Per tant s'ha d'entendre d'on ens arriba part del problema individual. Arriba dels nostres valors adquirits de que el món de fora, un món que es va construint. Depenent de qui governa, dels ideals, de l'educació, de la cultura... 

 

 

La part bona és que en psicologia  tot té el seu sentit si es valora dintre del seu context (mai fora d'aquest). I aquest  nou sentit sempre està contruint-se, renovant-se, adaptant-se, creant-se, innovant-se...

 

De creacions per fer, per fer noves realitats.

Per tant... ànims que tot és possible! 

La solitud personal i el sentit de vida

                                                                                                                                              

I és que tot i la solitud, les nits sense dormir i els dies grisos, la teva història influeix. Ets important! Per tu i també com a conjunt a totes les persones, des de les que t'estimes, a les de la comunitat, del barri, a les que "veus de tant en tant", a les que et coneixen i ja formes part del passat, com les vides anònimes que surten per la televisió. 

Les històries que  anem vivint de forma única i personal, queden en la nostra essència i això és intransferible, són vivències personals. Però en la nostra psique sabem el que sabem o imaginem que sabem de forma conscient. És a dir, el que no sabem és el que desprenem com a energia inconscient, per tant hi ha un munt d'informació que donem al món sense inclús saber-ho!
 

Darrera de les solituds en què cadascú va fent el seu camí de vida, som persones  en comunitat, que ens apreciem les unes amb les altres, o bé que coneixem de la nostra existència. I és que les nostres històries que anem vivint creen, amb més o menys grau, fonts energètiques de "llum o de tristesa, d'esperança o de por", que el nostre entorn entén i les assimila i aprèn. 

"Aprenem uns/es dels altres continuament, a com s'afronten, com es resolen, com se senten les diferents situacions i cares que la vida ens posa en el camí". 

 

 

"D'aquí que valors que tu que no li dones massa importància, per a una altra persona seràs la seva inspiració". 

I és que cada persona / cada ànima agafa el que necessita d'altres persones per aprendre, per tornar al seu propi centre, per equilibrar-se, relaxar-se, sentir-se bé, a vegades de forma conscient i d'altres de forma inconscient, és a dir, que mai arribàs a saber-ho. 

Per això, segueix, segueix sempre endavant! 

 

 

Tenir conflictes interns té la seva part positiva...

Tota la informació que rebem pels nostres sentits, experiències que hem viscut, tant les alegres con les que no ens agraden estàn sempre amb nosaltres. La majoria d'elles queden emmagatzemaden en el nostre inconscient, perquè al nostre present ens deixi sentir de nou per seguir aprenent i experimentant. 

 

Ara bé, quan tenim algun aspecte que no ens deixa gaudir del present, sigui per causes del nostre entorn directe o per bloquejos presents que arrelen del nostre passat, arriba un moment que per seguir avançant en els teus projectes, de treball, de parella, de família... 

 

...necessites entrar en conflicte amb ells. És a dir, surten a la llum en forma de repte, i això fa que a emocionalment et generin "esgarrifances", un fort rebuig (anisetat, tristesa, por, vergonyes...) Però que al presentar-se a una altra etapa de la vida ja els pots afrontar i traspassar-los. Aquest traspàs no és sempre fàcil, "no tothom ha de transformar el mateix bosc d'arbres". Però sí que d'alguna manera, tard o d'hora, aquells bloquejos els tornem a retrobar, ara ja sí, per superar-los, "des de l'integració d'aquests en nosaltres" i avançar. 

És molt important entendre que s'avança fent, des de l'acció, com pot ser agafant certes dinàmiques, rutines constructives. Existeixen dues maneres: una és l'estratègia de transformar, i una altra la de traspassar —com la tècnica d'imaginar "el fil que estires", la de jugar amb les teves pròpies ombres, ideals, i sobretot la d'escriure i d'escoltar activament. Totes elles tenen la seva utilitat  i en les sessions podem agafar un o altre camí.

Per tant, els conflictes en si mateixos no són el problema; la seva integració en nosaltes és la base i no el fracàs de tenir "bloquejos". Doncs són aquests que ens obren les portes a poder evolucionar, a tornar-nos més creatius, per aprendre més del que, com a individus, podem fer i ser.

 

 

 

 

El  teu somni necessita

de tot l'amor que li puguis donar

a cada dia de  la teva vida, mentres visquis.

Escala cada muntanya, 

creua cada corrent i cada vall,

segueix  cada  arc de sant Martí

fins que trobis el teus somnis.

El somni necessita

de tot l'amor que li puguis donar

a cada dia de  la teva vida, mentres visquis

Escala cada muntanya, 

creua cada corrent i cada vall,

segueix  cada  arc de sant Martí

fins que trobis el teu somnis.

Pel.lícula The Sound of Music (Sonrisas y lágrimas)

Cançó Climb Every Mountain (1965)